Saturday, January 29, 2011

teater Tun Dr. Mahathir n event adi putra...

huiii..
dis wek de 2 event aku joing....1 p tgk teater tun dr mahathir kt IB n no2 cmpany aku de wat event adi putra kt bangi....hoyeehhhh

bercerita abot teater ni...1st time aku p tgk teater yg bollywod nye musical tu...tu pn aku dpt tiket free from zarith sofiah yg kje kt event company n her cmpany yg manage event tu....fuhhh besss sgt tgk time tu....ye la tgk bolywood nye performance kan...menari live nyanyi lifee..mmg bes sgt...aku igt kn tgk teater ni busan tp gupenye besss...sieyssly besss....2nd teater yg aku tgk natrah....fuhh yg ni lagi bessss.....xreti nk cite cane prasaan tgk teater ni...korang p la tgk...tp nk kne cite yg bes la...3rd teater aku tgk cuci d musical 2...waaa...yg ni lagi beeessss.......awie cute sgt, aflin comeyyy n lawak, nabil melakar sungguh...n hans xbes ckit....tp totally teater tu bg aku sgt besss..

n br ni 26 jan 11...aku p tgk teater tun dr. mahathir malang nyeee...xbesss laaaa.....sowi la....siyesss mmg xbesss....aku leh tertito..dh lew duk barisan 2 dr depan...mmg ngantokkk gileee laa...even teater tu mcm formal ckit tp still leh kratif kan lg...ni gile busannn....mcm cite natrah tu formal gak tp besss wwooo....

hope lpas ni ade lg yg nk blanje aku tgk teater...aku sukeeee sgtttt...hihihihi


ni mse br smpi ni....gamai gak le aku tserempak ngan atis2...aku ni mmg excited lebeyyy ckit klu nmpk atisss...jakunnnn...wakakakkaka

yang no2 plak...tadi pegi event adi putra....bawa lah anak buah ku 2 org ni.....aisyah n anis.....sukeee depe ni tauuu...sonokkk duk lompat2..mentang2 la asu xleh jeritt.....klu temp len aku dh sepak dh pun....kikikikikiki...xdoo lahh...gurau jeee..

emmm...td aku lambat....dh le handle registration....tp xpo lah...semua dh selamat....sori yea kwn2....


adi putra..???de org knal de yg x...aku mmg knal die ni sb slalu tgk die kt minggu amanah saham malaysia anjuran PNB sb almost every yer aku akan g  MSAM ni....almaklum laaa...hikhikhik...apee..????xyah tau lah...heheheh...

emmm die ni mmmg ade anugerah dr Allah di mana boleh hafal num yg byk n mnyelesaikan masalah2 matematik yg bkn level die lah....die cipta fomular sndri n mcm2 lg lah.....tp aku kesian kt die...knape..???ntah laa....bia aku je la yg tau..hikhikhik.....ni de ckit photo ku kt sne...

aku ske t-sirt ni..]


ngan kak tie...nmpk muda lah kak tie...dh anak 2 dh tu...

Saturday, January 22, 2011

biarlah bulan bicara

aku xpnah tahu lagu ni sampailah dulu ade sorg ni tujukan dan nyanyikan lagu ni tuk aku....start from that aku tahu lagu ni....n tetibe mlm td termimpi ini lagu la di nyanyikan di ujung telingaku...sadissssss......

Tuesday, January 18, 2011

demam..tdo 19jam..?????

al kisahnye bile demam mmg siksa la sgttt....tp ok lg sb x + ngan selseme...klu cmbine skali demam n selseme...tuhan je la tahu...sb mmg ujianNya pun kan....

smlm aku terpaksa amik half day..mmg tahan xsgt2 dh...menggeletar lam opis....xpnah rse mcm tu....walaupun sbnrnye ade kje urgent nk kne siapkn....hari pn mc lg...tp panas dh kurang...mtk maaf la en. jamal...kje xdpt di siapkan....esok cuti...so insyaAllah jmt aku ngan sedaya upaya akan siapkan nyee...

smlm sejarah lam hidup apabila tdo dr 3pm sampi la pg td 8am...jd nye 19 jam..????? haaa...itu la obatnyee...mmg panas mcm ayor panas la aku smlm...nk g klinik pn xmampu...hari ni br nk g amik obat n mc....tp alhamdulillah...dh kurang dh panas....

mlm td jgk de la kwn aku ni syuhaida merican ni...die ckp minum scotilmusion ke ape ntah name nyee...aku bukak peti ais tgk le ade mende alah tu...aku pn teguk la 2 sudu...then aku br le bace tuk ape.....die tulis utk kekuatan tulan n gigi...??????ape kaitannye ngan demam kak oiiii...hahahhaha...bantai je laaa....dh telan 2 biji panadol...kire ok lah..

Monday, January 17, 2011

IpOh maliii...jom ikot cheq p mkn ketam sedapppp......

haaaa....tajuk tu saje jerk...juz to nk ckp yg aku g jalan2 ke ipoh...huh, easy.....jom ikuti journey aku ke perak.....


ok...juz to share info..nk g ipoh skang xyah le susah2 cr tiket bas ke or pk nk g camne...juz nek tren...snang...de 3 jenis tren  yg boleh di pilih sameade ETS (ipoh-seremban-ipoh), SHUTLE (ipoh-kl sental-ipoh), or LOCAL tren yg name warisan lah, senandung lah n ape lg ntah....tp yg tu yg paling lame n die actly dr seremban to penang kot and time die limit laa..de pagi bute n mllm bute jerk....




yg latest tu lah, ETS, yg expres 2 jam je smpi ipoh n 2jam suku klu yg transit....transit pn xbyk....9stesen je kot...so smlm aku nek ETS expres kol11...actly memula tu gegas2 nk kejar nek shutle koi 9.25 tp aku smpi kl sentral ngam kol 9.20 (as usual) hehehe...so xsempat le...dh final coll die xkasi lah...tu yg aku decided nek nek ETS la kol 11...oleh kerna mse panjang lg so aku pn pn lepak le kt konter ets tu smbil menikmati nasi lemak yg mlm td punyeeee...ok x..?hakss..tp sedapp woo..nasi lemak kuskus sg. besi...sape xknal kan.....hahahahha..alhamdulillah, hr ni aku sehat lg...xde sakit pewot pnn...so bole cuba la yeee...lg nikmat...



aku turun kt stesen bt gajah, 1 stesen b4 ipoh, sb umh kakak aku kt seri iskandar. nek kol11 kol 12.45 dh smpi...cepat kan....???dh smpi ipoh jejalan kt jusco...yg besnye mlm tu lee...yg aku idamkan 2,3 mggu lpas..my feberet ketam @pantai remis....tp aku lupe la name kedai tu ape....die dekat je ngan pekan pantai remis tu...jln depan ckit de simpang masuk kiri...restoren die tesorok ckit kt dlm..means dienye customer mmg customer yg tahu jeee...bkn yg sesaje singgah laa...so org tertentu je yg pegi kdai die tu....yg fofular kt restoren die actly segala jenis msakan yg berkait ngan udang lipan....mmg mcm lipan udang tu...hahahha...tp feberet aku ketam swet sour nye lee...sungguh enak skali donggg...so mlm tu abg ipar aku oder mkn ketam sweet sour, udang lipan koreng cili kering ke..???...udang galah n sotong goreng tepung...kari ikan gruk..????kailan ikan masin and ayorrrr jambu n epal asam...waaahhhhhhh...mmg sedaapppp sgt lohhhhh....nyum nyum nyum....




dh tibe time nk balik...aku nek shutle....huh...sakit ati...tp xpe...aku cite lah dlu..tren SHUTLE  ni murah ckit rm21 je yg superior, yg ekonomi rm12 jerk....so nk lik kl ni aku nek SHUTLE leee...xde beze pe pn...beza mase je la sb shutle ni 2jam stengah....yg shutle ni mmg die last kt kl sentral jerk....thats all...tp wa ckp lu jgn le nek shutle...my 1st bad experience when i use shutle...dh le slow...ntah ngape xdak ekon n lampu smpi tjng malim baru ado....btolak balik ke kl kol6.13pm smpi kol 10pm  yg sepatutnye smpi kol 8.55pm...delay 1jam...xgile name nyee tu...dh nyumpah2 lam ati di sulami hentak kaki dh lam tren..haih...

alhamdulillah....cheq slamat smpi di kl sentral pd tepat kol10pm...aaargghhhh geram...sian kak mi tggu lame...huh....

Wednesday, January 12, 2011

apekah WhatsApp..???haaa..peng nokia2 sekalian, install lah from OVI yerr...

haaaa....apekah WhatsApp..?aku ni juz nk gtau pada mereka yg xtau ah...yg dh tau tu xpa lah n if silap gtau yeaa...


ok....aku pn br je install kat phone aku WhatsApp ni kat hp aku smlm...WhatsApp ni juz bole di gunakan tuk smart phone IP,BB,Nokia Andriod....So kt mane nk cr application ni juz login kt OVI nokia store...kt c2 adoo....klu IP kene install kt I-tune la...klu bb aku xtau camne...dh de kot...tp tuk nokia free je install die TAPI 1thn jee...kire die bg trial la bg lesen free...lpas 1 thn ko kne byr la lesen tu....byr juz for application, bkn nye byr every sms tu ok...yg aku tahu IP kne byr nk install tu....nokia je kot free....klu menarik lpas trial free 1 thn ni aku nk bli la lesen tu nnti...

ape yg bes...??? benye sb kite dpt sms secara free diantara pengguna2 phone yg aku sebot td tu....totally free....juz sms laaa...n becoming ni akan ada audio, video n mcm2 lg...tp coming soon laaa...TAPI, hanya bole gune appl ni bile ada internet jerkk...sob sob sob...haaaa....xkesah la samada wireless or celular/packed data...cam ni la ghupenye ckit2...

ni cth dr nokia phone(home)






ghupenye dlm nye..mcm ip lah..kikikiki

cam aku ni xde pkai maxis n xde subscribe tenet maxis...so aku juz gune wireless laa...nasib aku baik lee sobabnye kt opis ku de wireless, kt umh pn same lah...so aku xperluu lee gune packet data/celular tu....maknyeee aku juz gune WhatApp ni bile aku berada di opis n umh jerkk n kt mne2 yg de wireless....klu sesape de sbcribe tenet from maxis ke clcom ke digi ke leh r online WhatsApp ni 24 hour kannnn....

daaaa..

SHARING IS CARING...

Monday, January 10, 2011

AjUe dan pelakon tambahan AWAN DANIA 3..?????haksss

salam...

hahahahhahah...terkejutt....??????hahahahhahah....norazura skang berkawan dengan BAKAL pelakon TAMBAHAN awan dania3...walaupun bakal, xpe laaa...di warwarkan dulu......terlebeh sudah......drama astro tuuu...glamorr tuuu...walau pun pelakon tambahan...hahahha.. n walaupun hanyalah bakal......




kepada kawan aku tu...gud luck la yeee...kawan2 yg len yg tmpang glamerrr....de yg nk jd tambahan jugak...cleaner pun jadilah....ade plak nk jd passenger...aku nk jd ape..?PA boleh...haaahaaahaaa...

Sunday, January 9, 2011

Eh AkU LuPa....ToLoNg La InGaT KaN AkU...bole..????

salam..

haih...duk syiok layan AJL25 yg memang gempak tu tetibe ternganga di ujung siaran......??????mengapakah...????dush sebijik...

punya lah mencari cinta sempurna dalam kegelapan, berlari-lari sambil bawa pelita, zaman dolu2 kot,  mcm drama king tuuuu, konon dpt la jmp yg mcm sofia jane, gupenye hanyut dengan noktah cinta, dh jmp tp mbe kne rejek, jahat toll..... xpe la...pasti ada kebahagian dalam perpisahan kan..?????yang penting ku ada kamu(sape kamu tu..?) yang menjadi extravaganza dalam mencari konklusi sebuah kehidupan....ape2 pun aku nk ucapkan selamat malam la n tolong ingat kan aku esok khojeee.....jgn buat2 lupeee.....

klu nak lupe pun, bia la lupe bangun pagi kee....

anyway enjoy dis lawak yg buat aku terguling2 last friday....dh lame xgelak gile2...besss plak...mbe kemenangan lagu TOLONG INGAT KAN AKU tu ade kaitan nye dengan video ni yg dh jadi penyakit skang "eh aku lupa".....selamat siang....eh aku lupe plak....selamat malam....eh mlm org tdo ke..?eh aku lupe, mlm la org tdo....eh..eh...eh....


eh eh eh...lupe plak nk ckp Assalamualaikum.....

Cuaca dingin...*eh dingin=sejuk or dingin=suam2..????

Di mulakan dengan salam sejahtera to all..

dh 2, 3 mggu ni cuaca sejukkk jeeee...mate pun berattt jeee.....tp mmg sejuk laaa......hati pun jd sejukkk jee..aku ni plak dh mcm poyo jeee...lam umah pn kai sweter...kikikiki....gud gud gud...






my cats pun asik titooo jeeee...so xde yg menganggu..hehehhehehe....

my cats

 cantik x my catsss......??????hehehehheh



emmm tunite debara juara lagu  AJL25...siapakah akan menang..???? klu ikot aku mmg aku sukun si yuna tu....lagu die besss...tp aku xtao la depa ni duk pilih yg camne tuk jd joreee.....tp faizal tahir pn ok.....enjoy je laaa for tunite....

Saturday, January 8, 2011

Assalamualaikum...

Di pagi hari, after baca blog my sis pn. Anizan Abd latif, terdetik kt hati suci ini nk wujudkan blog....adakah bes..???? i try...

tadi seronok sgt dpt outing setelah sekian lama xouting....pegi ke menara tinjau ampang, nice viewww.....sesape yg de mse terluang pegi laa...mmg besss....b4 smpi ke "look out point" tu, sggah lew tepi jln yg reramai org benti....then gune kamera nset meng snap kn pic.....then teringat de camera yg agak canggih lam bonet....even bateri nye dh nyawa2 ikan....still dpt snap 2,3 pose...ok laaa....





bes sgt duk termenung kt cni....

dh kat koi 12am br gerak balik...k.long pn dh msg bising balik lmbt...td kate nye nk kuar jusco je kejap....tp jusco nye x g pun....g minesss beli brg2 kusing kesayanganku....bli pasior die perisa strawbery tau...ngan sikit mknan supliment...hmmmm...pokai la ceq....emmm...tp td mse nk bayau kt konter tu, de la owner kedai duk lepas sekor binantang ni,....aku punye le syok main, bulu lembut gile smpi mcm xterase kite pegang die...ligat nk mampuih....

but then, mse otw nk jmp my fren lian novita, on driving, aku ter pk...?binatang ape aku main td...????? tikus ke arnab...ahhh sudahhhhhh.......huhuhuhuhu........bydway....aku hepi ari ni outing n yg palin penting dis blog.....SEKIAN, TOYCEIIII.....