Wednesday, March 27, 2013

Book ticket honeymoon (BALI)



Alhamdulillah...


Dah berjaya book ticket ke bali......hongkosnye:

1. air fair RM332.00 (2pax return)
+
2. ins RM46 (RM23 sorg wajib byr)
+
3. baggage RM40(20kg amik atas 1 name jee time return, time depart xamik baggage pun)

So....totalnye adalah RM418.00 return...mrah takk..????sy pun xtau la itu murah ke tidak...xpnah g sane pun, even book ticket flight pun xpnah...biasenye klu nk kemana2 semua di ururskan oleh org lain...Buat julung kalinye ni la, untuk honeymoon sy di arahkan utk book ticket....cume duit je BUKAN duit saya, tp berada dlm account sy....tu yg penting..heeeheeeheee....

Upsss...lupe nk ckp, RM418.00 tu kite byr cash...means direct debit from our current acc (mcm sy maybank2u) if guna credit card, hergenye jadik lain, + RM30 klu xslap for processing fees...so korang cube elakkan gune credit card, walaupun just RM30.00.


Hmmm, sambil2 wat kije....tgn ni asik duk bukak air asia....org dtg je tutup...jam tunjuk dh nk asar ni.....zohor pun lom selesai sy ni....depart at 9.45am n return 3.45pm...agak menarik...date pun sesuaiiii...air fare pun yg promo RM99 depart n RM65 return....haishhhh mcm ne nk book ni...???xkan mcm ni je....xminta ic xde mtk ape...mcm beli tiket wayang jeeee...heeeee...xleh jadi....kne g solat zohor dlu....

alik2 balik search lg skali haremmmmm dh xde yg di search tadi....melepassss.....aduiiii......price dh jd lain...tp sy tidak berputus asa......search lagi dan lagi...alhamdulillaaahhhh....jumpeee....tp date lain....awl ckit dr yg 1st td.....air fare pun dedua promo......cumeee time depart je agak rugi sb pukul 3.45pm n expected arrive 6.40pm...hmmm...rugi mase jgk tu,,,,tp book jugak sb price ok...n time tu consider okkk laaaa......

so kat cni pengajarannye...g solat dlu...selesai smua yg wajib baru la nk buat kije curi tulang niiii.....n bile dh dpt yg best price time terus jer book...klu lambat rugiii....

Kesudahannya dapat la dgn harga total RM418.00 depart 3.45pm and return on next 4 days at 5.00pm....ok la tu kan......


Next step is nk cari pakej honeymoon las plaksss......mcm gediksss jeee awl bebenor mencari nye kan....ini bkn mslh gediks...ini mslh preparartion...Hari tu dh meronda Matta Fair kat PWTC, tp just meronda je la ushar2 tgk ape yg bes sgt kt sne tu...murah ke..???ape yg ade...???just to get idea....

MATTA FAIR PWTC 2013

Huih mg ramai org...tp syiok sb saya dpt byk info....so B2B semua have to go there....



bali....bali.....bali.......yes our destinationnn :-)

ini la hasil2 yg di bawa balik....


Ok laaa g sne byk la dpt info, such harga pakej, temp menarik, activity n mcm2 lagi laaa.....byk sgt pakej2 yg menarik n murah mbe...saya pu xtau, murah ke mahal ke, because it was our 1st time....bile ty2 org n search kt tenet, mmg time Matta Fair harga nye agak murah bagi mereka2 yg 1st time nk g travel....yg teringin nk amik pakej2...n utk pakej, mmh murah.....rase agak nyesall time tu xbook.....hmmm...

Bg yg dh biase g tu mbe korang xyah le amik pakej...just arrange sendri....my opinion la.....katee nk jimat kan...

So dalam waktu post ini di tulis....pakej hanimun belum lagi adaaa...masih mencari yg bersesuaian.....air ticket dh setel...so legaaa laaa.....alhamdulillah....

Hmmmm at the same time....masih mencari2 designer untuk saya punye BAJU NIKAH..... banyak dgr cite yg 2nd butik yg saya post kat sini xbagus plak.....hmmmm....xpe la.....bia selesai majlis pertunangan nnti baru di pikiokan nak hantar kemana.....

No comments:

Post a Comment